Υλικά
- 600 γρ. βούτυρο
- 1.200 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. αμύγδαλα
- 1 πρέζα βανίλια
- 50 γρ. ρούμι μαύρο
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάτε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη)
- Ψήστε τα αμύγδαλα στους 160 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και κόψτε χοντρά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
- Στο μείγμα με το βούτυρο ρίξτε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Προσθέστε τα αμύγδαλα και το ρούμι και συνεχίστε το χτύπημα στο μίξερ για άλλα 10 λεπτά.
- Πλάστε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικα κουπάτ).
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15- 20 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν καλά και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.