Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 φλ. τσαγιού μάραθο, κομμένο σε κύβους
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κ. γλ μαύρο πιπέρι
- 3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 2 φλ. τσαγιού κατσαρό λάχανο (kale), ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το μάραθο και σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να πάρει μια απαλή βράση.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε τις πατάτες και σιγοβράστε ακάλυπτες για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το λάχανο και σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.