Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 12 φρέσκες πιπερίτσες
- 170 γρ. τυρί προβολόνε σε κύβους
- 170 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Κόψτε τις κορυφές από τις πιπεριές και αφαιρέστε προσεκτικά τους σπόρους, κρατώντας τις πιπεριές ολόκληρες.
- Τυλίξτε έναν κύβο τυρί με προσούτο και γεμίστε μία πιπεριά. Αν υπάρχει ακόμα χώρος μέσα στην πιπεριά, προσθέστε περισσότερο προσούτο. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες πιπεριές.
- Τοποθετήστε όλες τις γεμιστές πιπεριές σε ένα βάζο 1 λίτρου -ή σε ένα που θα χωρέσουν όλες και πασπαλίστε με αλάτι. Ρίξτε τόσο ελαιόλαδο ώστε να σκεπαστούν οι πιπεριές.
- Σκεπάστε και αφήστε να σταθούν για 1 ώρα πριν τις απολαύσετε. Διατηρήστε τις υπόλοιπες στο ψυγείο.