Υλικά

Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Κατόπιν, τα σουρώνουμε ως συνήθως. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Για τη σάλτσα Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό. Ρίχνουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, τη ντομάτα, το αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Όταν μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά. Για τη μπεσαμέλ Χτυπάμε το αραιωμένο «γάλα» με το αλεύρι. Όταν ενωθούν, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πήξουν, όχι να βράσουν. Ρίχνουμε λίγο αλάτι. Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε στο ταψί και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, επί 30 λεπτά της ώρας, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.   Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr