Υλικά
- 2 κ. σ. μάτσα σε σκόνη
- 60 γρ. σπανάκι
- 100 ml γάλα
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 αβγά
- 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε τη σκόνη μάτσα, το σπανάκι και το γάλα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάστε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να μην έχει σβόλους.
- Λιώστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ξεκινήστε να τηγανίζετε τις τηγανίτες φτιάχνοντας την καθεμία από περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμη.
- Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλο ένα λεπτό από την άλλη πλευρά.
- Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.