Υλικά

  • 2 κ. σ. μάτσα σε σκόνη
  • 60 γρ. σπανάκι
  • 100 ml γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά
  • 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τη σκόνη μάτσα, το σπανάκι και το γάλα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αδειάστε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να μην έχει σβόλους.
  3. Λιώστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ξεκινήστε να τηγανίζετε τις τηγανίτες φτιάχνοντας την καθεμία από περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμη.
  4. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλο ένα λεπτό από την άλλη πλευρά.
  5. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.