Υλικά
- 1 έτοιμη ζύμη πίτας
- 420 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 2 αβγά
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού πεκάν, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και πιέστε την προπαρασκευασμένη ζύμη πίτας ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού.
- Ψήστε την κρούστα για 8 λεπτά, μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν, βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη.
- Για τη γέμιση ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίξτε το μείγμα πάνω στην κρούστα.
- Ψήστε για 25 λεπτά, βγάλτε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίστε ομοιόμορφα με τα ψιλοκομμένα πεκάν και επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο. Ψήστε για άλλα 10- 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση.
- Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν κόψετε τις μπάρες.