Υλικά
- 2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
- 5 κ. σ. νερό
- 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ. γλ. κανέλα
- 1/4 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
- 1/2 φλ. τσαγιού λιωμένο λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για μάφιν.
- Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τον αλεσμένο λιναρόσπορο και το νερό και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με ένα σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
- Μεταφέρετε το μείγμα του λιναρόσπορου σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και το λάδι καρύδας και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε καλά να ενωθούν καλά σε ένα κουρκούτι.
- Ρίξτε ομοιόμορφα στη φόρμα για μάφιν και ψήστε για 25 λεπτά.