Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα
- 2/3 φλ. τσαγιού δημητριακά ρυζιού
- 2/3 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
- 1/2 φλ. τσαγιού νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού σιρόπι από καστανό ρύζι
- 2 κ. σ. σούπας μέλι
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε ένα ταψί στρώνοντας μία λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα αμύγδαλα, τα δημητριακά ρυζιού, τα κράνμπερι, την καρύδα και ανακατέψτε.
- Ανακατέψτε το σιρόπι από καστανό ρύζι, το μέλι και τη βανίλια σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει το μείγμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 4- 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Μόλις είναι έτοιμη, ρίξτε την ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα αμυγδάλου και ανακατέψτε πολύ γρήγορα μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
- Μεταφέρετε γρήγορα το μείγμα στο ταψί και πιέστε το σταθερά ώστε να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη στρώση. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 30 λεπτά ή μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κόψτε τις μπάρες στα σχήματα και τα μεγέθη που επιθυμείτε και τοποθετήστε τες σε ένα σφραγισμένο δοχείο. Φυλάξτε τες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να τις καταναλώσετε.
- Μπορείτε να τις καταναλώσετε μέσα σε 10 ημέρες ή σε 3 μήνες αν τις βάλετε στην κατάψυξη.