Υλικά
- 5- 7 λεμόνια (1 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού, φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα)
- 4 φλ. τσαγιού νερό, χωρισμένο
- 1 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 κ. σ. αποξηραμένη βρώσιμη λεβάντα
- 4 φλ. τσαγιού πάγο
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε 2 φλιτζάνια νερό, το μέλι και τη λεβάντα σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα.
- Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά στην άκρη.
- Ρίξτε το χυμό λεμονιού σε μια κανάτα. Τοποθετήστε ένα φίλτρο καφέ στην υποδοχή της και ρίξτε το μείγμα λεβάντας για να φιλτράρετε τα φύλλα λεβάντας, τα οποία θα πετάξετε.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια νερού και τον πάγο και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τις φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα και σερβίρετε.