Υλικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. 70% μαύρη σοκολάτα
  • 1 τσιαπάτα, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.
  2. Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα στην κρέμα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.
  3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει. Μπορείτε επίσης να την τοποθετήσετε στο ψυγείο, αλλά βγάλτε την αρκετή ώρα πριν τη σερβίρετε.
  4. Κόψτε το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες και ψήστε από κάθε πλευρά, μέχρι να φρυγανιστεί.
  5. Σερβίρετε τη γκανάς σε ποτήρια, περιχύστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τους ανθούς αλατιού.
  6. Αλείψτε τη φρυγανιά με ελαιόλαδο και σερβίρετε με τη γκανάς.