Υλικά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. 70% μαύρη σοκολάτα
- 1 τσιαπάτα, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ανθό αλατιού
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.
- Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα στην κρέμα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει. Μπορείτε επίσης να την τοποθετήσετε στο ψυγείο, αλλά βγάλτε την αρκετή ώρα πριν τη σερβίρετε.
- Κόψτε το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες και ψήστε από κάθε πλευρά, μέχρι να φρυγανιστεί.
- Σερβίρετε τη γκανάς σε ποτήρια, περιχύστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τους ανθούς αλατιού.
- Αλείψτε τη φρυγανιά με ελαιόλαδο και σερβίρετε με τη γκανάς.