Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1/4 κ. γλ. κουρκουμά
- 1 κ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ. γλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 85 γρ. φιδέ
- 1 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
- 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- Φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε το σκόρδο, τον κουρκουμά και το τζίντζερ σε ελαιόλαδο περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε να σιγοβράσει.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα το φιδέ και αφήστε να βράσει ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε να βράσει για 1 λεπτό.
- Αποσύρετε από την φωτιά, ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε με ψιλικομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.