Υλικά
- 250 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 25 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 700 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου (από έναν κύβο)
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σοτάρετε το μπέικον σε πυρίμαχο σκεύος για 3- 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το βούτυρο και μαγειρέψτε για 3- 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθεί.
- Ρίξτε το κρασί, αν το χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
- Προσθέστε τα ντοματίνια και το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε γρήγορα το ρύζι.
- Σκεπάστε με το καπάκι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 18 λεπτά.
- Ανακατέψτε την περισσότερη παρμεζάνα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη.