Υλικά

  • 250 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 700 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου (από έναν κύβο)
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σοτάρετε το μπέικον σε πυρίμαχο σκεύος για 3- 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το βούτυρο και μαγειρέψτε για 3- 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθεί.
  5. Ρίξτε το κρασί, αν το χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
  6. Προσθέστε τα ντοματίνια και το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε γρήγορα το ρύζι.
  7. Σκεπάστε με το καπάκι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 18 λεπτά.
  8. Ανακατέψτε την περισσότερη παρμεζάνα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη.