Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 70-100 γραμμάρια βούτυρο (ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο
- 150 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε φέτες
- ψιλοκομμένο μαϊντανό θέματα
- χοντρό αλάτι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Σπόρους από 2 ρόδια
Εκτέλεση
Με έναν αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά. Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη, κόβετε σε κάθετες φέτες την πατάτα με απόσταση 1 εκ. Δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα-ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής. Έπειτα αναμειγνύουμε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, δεντρολίβανο, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα βουτύρου τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθετούμε από μια φέτα κασέρι σε κάθε εσοχή.
4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με σπόρους ροδιού.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr