Υλικά
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 30 σαβαγιάρ
- 250 ml κρύο εσπρέσο (σε υγρή μορφή)
- 4 κ. σ. σκόνη κακάο
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
- Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο και απαλό.
- Προσθέστε την κρέμα, χτυπήστε ξανά και σταματήστε όταν το μείγμα σας γίνει αέρινο.
- Βυθίστε τα σαβαγιάρ στον εσπρέσο, ένα τη φορά, και τοποθετήστε σε ένα γυάλινο πιρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
- Καλύψτε με τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και απλώστε ομοιόμορφα.
- Γαρνίρετε με σκόνη κακάο, στρώστε τη δεύτερη στρώση από τα σαβαγιάρ και καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.
- Γαρνίρετε με σκόνη κακάο πριν το σερβίρετε.