Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κινόα
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού φύλλα σπανάκι
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για μάφινς.
  2. Βράστε την κινόα στο νερό για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέστε το σπανάκι.
  4. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά και αφαιρέστε από την φωτιά.
  5. Τοποθετήστε την μαγειρεμένη κινόα σε ένα μπολ, προσθέστε το σπανάκι και το κρεμμύδι, τα αβγά, το τυρί, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Ρίξτε το μείγμα στις θήκες μάφιν, να καλυφθούν περίπου τα 2/3 από την καθεμιά, και ψήστε για περίπου 15- 17 λεπτά.