Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 3 κ. σ. βουτυρόγαλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 μήλα
  • 2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη, για επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το αβγό και το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε καλά.
  3. Ρίξτε σταδιακά και το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  4. Αφαιρέστε τον πυρήνα του μήλου και κόψτε σε ροδέλες. Κάθε μήλο πρέπει να σας δώσει περίπου 3 ροδέλες.
  5. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει.
  6. Βουτήξτε κάθε μήλο στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να καλυφθεί από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε προσεκτικά στο τηγάνι.
  7. Τηγανίστε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια απόχρωση.
  8. Στραγγίστε το λάδι σε χαρτί, πριν γαρνίρετε με την ζάχαρη.