Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 12 φέτες ψωμιού γαλλικής μπαγκέτας
- 2 μεσαία ροδάκινα, κομμένα στη μέση
- 1/4 φλ. τσαγιού κατσικίσιο τυρί, μαλακό
- 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το ξύδι, μαγειρέψτε 10-15 λεπτά ή έως ότου το υγρό μειωθεί σε 3 κουταλιές της σούπας και αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Αλείψτε με λάδι και τις δύο πλευρές της κάθε φέτας ψωμιού και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
- Ψήστε τα ροδάκινα περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
- Απλώστε το κατσικίσιο τυρί στο ψωμί, κόψτε τα νεκταρίνια σε φέτες και τοποθετήστε πάνω από το τυρί.
- Περιχύστε με τη σος βαλσάμικου, πασπαλίστε με το βασιλικό και απολαύστε.