Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
- 4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα καρύδας
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα, μαλακό
- 1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λάιμ
- 1/4 φλ. τσαγιού γλυκιά τεμαχισμένη καρύδα
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο και στρώστε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και προσθέστε την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
- Τοποθετήστε το τυρί κρέμα σε ένα σκεύος και ανακατέψτε με το χυμό λάιμ και το συμπυκνωμένο γάλα.
- Προσθέστε δύο φλυτζάνια του τσαγιού από την σαντιγί στο μείγμα του τυριού ανακατεύοντας με αργές και απαλές κινήσεις.
- Απλώστε την κρέμα στην επιφάνεια με τα μπισκότα και από πάνω τοποθετήστε την υπόλοιπη σαντιγί.
- Πασπαλίστε με την καρύδα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρετε.