Υλικά

  • 250 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 4 μεγάλα αβγά
  • Ζάχαρη άχνη, παγωτό βανίλια ή εποχιακά φρούτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Λαδώστε ελαφρώς ένα μικρό ταψί και στρώστε με μια λαδόκολλα.
  3. Τοποθετήστε τα δάκρυα σοκολάτας σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε μέχρι να λιώσουν εντελώς, για περίπου ένα λεπτό.
  4. Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια.
  5. Προσθέστε τους κρόκους των αβγών στη λιωμένη σοκολάτα, έναν κάθε φορά, και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  6. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα προσθέστε λίγο λίγο τα χτυπημένα ασπράδια αβγού στο μείγμα της σοκολάτας.
  7. Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
  8. Μόλις κρυώσει κόψτε και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη, παγωτό βανίλια ή φρέσκα φρούτα.