Υλικά
- 250 γρ. δάκρυα σοκολάτας
- 4 μεγάλα αβγά
- Ζάχαρη άχνη, παγωτό βανίλια ή εποχιακά φρούτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Λαδώστε ελαφρώς ένα μικρό ταψί και στρώστε με μια λαδόκολλα.
- Τοποθετήστε τα δάκρυα σοκολάτας σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε μέχρι να λιώσουν εντελώς, για περίπου ένα λεπτό.
- Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια.
- Προσθέστε τους κρόκους των αβγών στη λιωμένη σοκολάτα, έναν κάθε φορά, και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα προσθέστε λίγο λίγο τα χτυπημένα ασπράδια αβγού στο μείγμα της σοκολάτας.
- Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Μόλις κρυώσει κόψτε και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη, παγωτό βανίλια ή φρέσκα φρούτα.