Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
- 1 κ. σ. κουρκουμά
- 1/4 κ. γλ. τζίντζερ
- 4 κόκκους μαύρου πιπέρι
- 1 στικ κανέλας
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 πρέζα ολόκληρα γαρύφαλλα
- 1 κ. γλ. αγαύη ή γλυκαντικό της επιλογής σας, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το γάλα αμυγδάλου σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το πιπέρι, το στικ κανέλας, το γλυκάνισο και τα γαρίφαλα και ανακατέψτε ελαφρώς.
- Αφήστε το μείγμα να ζεσταθεί για 4-5 λεπτά, αλλά μην το αφήσετε να βράσει.
- Σερβίρετε ζεστό ή σε μια κούπα με πάγο και προσθέστε (προαιρετικά) το γλυκαντικό της επιλογής σας.