Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ. σ. κουρκουμά
  • 1/4 κ. γλ. τζίντζερ
  • 4 κόκκους μαύρου πιπέρι
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 πρέζα ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 1 κ. γλ. αγαύη ή γλυκαντικό της επιλογής σας, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το γάλα αμυγδάλου σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το πιπέρι, το στικ κανέλας, το γλυκάνισο και τα γαρίφαλα και ανακατέψτε ελαφρώς.
  3. Αφήστε το μείγμα να ζεσταθεί για 4-5 λεπτά, αλλά μην το αφήσετε να βράσει.
  4. Σερβίρετε ζεστό ή σε μια κούπα με πάγο και προσθέστε (προαιρετικά) το γλυκαντικό της επιλογής σας.