Υλικά
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1 κ. σ. χυμό λάιμ
- 1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλ. τσαγιού σέλινο κομμένο σε κύβους
- 1 κ. γλ. καυτερή πιπεριά χαλαπένιο κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
- 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
- Φρέσκο κόλιανδρο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αβοκάντο, το γιαούρτι, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
- Με ένα πιρούνι λιώστε το αβοκάντο ώστε το άλειμμά σας να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, την καυτερή πιπεριά χαλαπένιο και το κοτόπουλο στο μείγμα με το αβοκάντο και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε σε φρυγανισμένο ψωμί ή κράκερ γαρνίροντας με κόλιανδρο.