Υλικά
- 450 γρ. κοτόπουλο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, απογυμνωμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το ψιλοκομμένο θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
- Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το στο μείγμα με το ελαιόλαδο.
- Αφήστε να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
- Ρίξτε ελάχιστο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.