Υλικά
Στη μάχη για ολοένα και καλύτερα ψητά τα μόνα όπλα μας είναι η προσοχή που δείχνουμε στο πώς τα ψήνουμε στον φούρνο.
Γιατί τις περισσότερες φορές για την αποτυχία δεν φταίει η ίδια η συνταγή, αλλά το πώς ψήνει ο φούρνος μας. Ή πώς τον χρησιμοποιούμε εμείς.
Ξέρουμε πλέον ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι το να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα. Πότε μπορούμε να την ανοίξουμε; Ποτέ!
Κάθε ανοιγοκλείσιμο καταλήγει σε εκθετική πτώση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό, αυξάνοντας τον χρόνο ψησίματος και διακινδυνεύοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα. Μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα, κοιτάξτε απλώς από το παραθυράκι.
Το δεύτερο μεγάλο λάθος ακούει στο παραγέμισμα του φούρνου, όσο μεγάλος κι αν είναι. Είναι αποφασιστικής σημασίας να αφήνουμε αρκετό χώρο μεταξύ των ταψιών, ώστε να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα ο ζεστός αέρας ανάμεσά τους.