Υλικά
Υπάρχει ένα τρικ για να χτυπάμε κρέμα γάλακτος και να γίνεται σαντιγί χωρίς να επιστρατεύουμε σκεύη και ηλεκτρικά βοηθήματα. Είναι εύκολος και απλός ο τρόπος, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα βαζάκι με καπάκι. Και 30 δευτερόλεπτα. Θέλει βέβαια δυνατό χέρι, αλλά και μισό λεπτό έντονης ανάδευσης για να πάρεις μια καλοχτυπημένη σαντιγί που μπαίνει σε όλα, από τον καφέ μέχρι και τα γλυκά μας. Το τρικ αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο όταν δεν υπάρχει μίξερ, ρεύμα ή διάθεση για πολλή καθαριότητα μετά. Η food blogger Jessica Dady της ιστοσελίδας Goodtoknow ισχυρίζεται πως όλοι μένουν εντυπωσιασμένοι από το κόλπο, αλλά και το πόσο καλά δουλεύει. Βάζουμε απλώς την κρέμα γάλακτος (ιδανικά μια double -heavy- cream, με πολλά λιπαρά) στο βαζάκι, κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε δυνατά για μισό λεπτό. Απλό, διασκεδαστικό και πολύ πιο καθαρό…