Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένους χουρμάδες
  • 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 2 αβγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια.
  2. Τοποθετήστε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό και προσθέστε τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες και βράστε τα για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τη μαργαρίνη, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά με τη βανίλια και τους ξηρούς καρπούς και προσθέστε στο μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα.
  6. Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, ανακατέψτε και ρίξτε τα στο μείγμα των φρούτων και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Απλώστε σε ένα ταψί ομοιόμορφα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25- 30 λεπτά.