Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένους χουρμάδες
- 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 2 αβγά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Κόψτε τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετήστε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό και προσθέστε τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες και βράστε τα για 5 λεπτά.
- Προσθέστε τη μαργαρίνη, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά με τη βανίλια και τους ξηρούς καρπούς και προσθέστε στο μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, ανακατέψτε και ρίξτε τα στο μείγμα των φρούτων και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώστε σε ένα ταψί ομοιόμορφα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25- 30 λεπτά.