Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 600 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κ. σ. φρέσκο εστραγκόν
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε το κοτόπουλο.
  2. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, περίπου για 3 λεπτά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.
  4. Ρίξτε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και σοτάρετε για 5- 10 λεπτά.
  5. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το εστραγκόν, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αλατίστε.
  6. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει η σούπα για περίπου 25 λεπτά.
  7. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει.