Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 600 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 3 κ. σ. φρέσκο εστραγκόν
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε το κοτόπουλο.
- Σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, περίπου για 3 λεπτά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.
- Ρίξτε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και σοτάρετε για 5- 10 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το εστραγκόν, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αλατίστε.
- Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει η σούπα για περίπου 25 λεπτά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει.