Υλικά

  • 1 ½  φλ. τσαγιού καρυδόψιχα
  • 2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • ½ φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • 1 φλ. τσαγιού τρούφα σοκολάτας
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • ¾  φλ. τσαγιού ταχίνι
  • 2 φλ. τσαγιού μαλακό αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού σκληρό αλεύρι
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη με το ταχίνι μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  2. Προσθέστε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατέψτε καλά.
  3. Αλευρώστε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί, αδειάστε το μείγμα και ψήστε στους 160 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
  4. Αφήστε την καρυδόπιτα να κρυώσει, λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και καλύψτε από πάνω.