Υλικά
- 1 ½ φλ. τσαγιού καρυδόψιχα
- 2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
- ½ φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
- 1 φλ. τσαγιού τρούφα σοκολάτας
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- ¾ φλ. τσαγιού ταχίνι
- 2 φλ. τσαγιού μαλακό αλεύρι
- 2 φλ. τσαγιού σκληρό αλεύρι
- 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. σόδα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη με το ταχίνι μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέστε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατέψτε καλά.
- Αλευρώστε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί, αδειάστε το μείγμα και ψήστε στους 160 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
- Αφήστε την καρυδόπιτα να κρυώσει, λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και καλύψτε από πάνω.