Υλικά

  • 1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • ½ κιλό χυλοπίτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τον κόκορα και σοτάρετε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα
  4. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στην κατσαρόλα το νερό, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τον κόκορα να βράσει για 60 λεπτά το λιγότερο.
  5. Προσθέτετε νερό, αν χρειαστεί. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμος ο κόκορας, ρίχνετε τις χυλοπίτες.