Υλικά
- 1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
- 2 ντομάτες ώριμες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- ½ κιλό χυλοπίτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τον κόκορα και σοτάρετε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στην κατσαρόλα το νερό, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τον κόκορα να βράσει για 60 λεπτά το λιγότερο.
- Προσθέτετε νερό, αν χρειαστεί. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμος ο κόκορας, ρίχνετε τις χυλοπίτες.