Υλικά
- 7 μεγάλα αυγά
- 1/2 κιλό αλεσμένο λουκάνικο
- 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο αλεύρι
- Τριμμένη φρυγανιά
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράστε τα 5 αυγά για πέντε λεπτά.
- Απομακρύνετε από το ζεστό νερό και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με νερό και πάγο για να κρυώσουν.
- Τοποθετήστε τον κιμά λουκάνικου σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάστε τον κιμά σε μπιφτέκια και τυλίξτε τα αυγά.
- Χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά σε ένα μπολ και τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι σε διαφορετικά πιάτα.
- Περάστε τα τυλιγμένα με τον κιμά λουκάνικου αυγά από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
- Επαναλάβετε για κάθε αυγό.
- Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε το κάθε αυγό για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Τοποθετήστε τα τηγανητά αυγά σε ένα ταψί και ψήστε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.