Υλικά

  • 7 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κιλό αλεσμένο λουκάνικο
  • 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράστε τα 5 αυγά για πέντε λεπτά.
  2. Απομακρύνετε από το ζεστό νερό και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με νερό και πάγο για να κρυώσουν.
  3. Τοποθετήστε τον κιμά λουκάνικου σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Πλάστε τον κιμά σε μπιφτέκια και τυλίξτε τα αυγά.
  5. Χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά σε ένα μπολ και τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι σε διαφορετικά πιάτα.
  6. Περάστε τα τυλιγμένα με τον κιμά λουκάνικου αυγά από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
  7. Επαναλάβετε για κάθε αυγό.
  8. Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε το κάθε αυγό για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Τοποθετήστε τα τηγανητά αυγά σε ένα ταψί και ψήστε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.