Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Λαδώστε και αλευρώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσει, απομακρύνετε από τη φόρμα και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).