Υλικά
- 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
- 4 αβγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι με την ζάχαρη άχνη.
- Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση.
- Εντωμεταξύ, χτυπήστε τα αβγά με 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού για τουλάχιστον ένα λεπτό.
- Τοποθετήστε το μείγμα πάνω από την ψημένη ζύμη και ψήστε για επιπλέον 20 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει, κόψτε σε κύβους και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.