Υλικά

  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 4 κ. γλ. κάπαρη
  • 500 γρ. ώριμα ντοματίνια
  • 1 κ. σ. ρίγανη
  • 220 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε την κάπαρη μέχρι να γίνει τραγανή.
  3. Αφαιρέστε την κάπαρη και αφήστε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο λάδι προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη.
  5. Στραγγίστε τον τόνο και προσθέστε τον στην σάλτσα.
  6. Ρίξτε και δύο κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να βράσουν και τα ζυμαρικά.
  7. Στραγγίστε τα ζυμαρικά, κρατώντας μια κούπα νερό στην άκρη, και προσθέστε τα στη σάλτσα με τον τόνο.
  8. Ανακατέψτε καλά και αν δείτε ότι χρειάζεται επιπλέον υγρασία προσθέστε το νερό που κρατήσατε στην άκρη.
  9. Δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και προαιρετικά προσθέστε και πιπέρι.
  10. Σερβίρετε και γαρνίρετε με την κάπαρη και λίγη ρίγανη.