Υλικά
- 300 γρ. ζυμαρικά
- 4 κ. γλ. κάπαρη
- 500 γρ. ώριμα ντοματίνια
- 1 κ. σ. ρίγανη
- 220 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε την κάπαρη μέχρι να γίνει τραγανή.
- Αφαιρέστε την κάπαρη και αφήστε στην άκρη.
- Στο ίδιο λάδι προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη.
- Στραγγίστε τον τόνο και προσθέστε τον στην σάλτσα.
- Ρίξτε και δύο κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να βράσουν και τα ζυμαρικά.
- Στραγγίστε τα ζυμαρικά, κρατώντας μια κούπα νερό στην άκρη, και προσθέστε τα στη σάλτσα με τον τόνο.
- Ανακατέψτε καλά και αν δείτε ότι χρειάζεται επιπλέον υγρασία προσθέστε το νερό που κρατήσατε στην άκρη.
- Δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και προαιρετικά προσθέστε και πιπέρι.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με την κάπαρη και λίγη ρίγανη.