Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 κ. σ. τυρί κρέμα
- 1 λεμόνι
- 70 γρ. ραπανάκια
- 3 κλαδάκια φρέσκο άνηθο
- 1 κ. σ. μηλόξυδο
- 12- 16 λεπτές φέτες ψωμιού σίκαλης, φρυγανισμένες
- 200 γρ. καπνιστό σολομό
- Φύλλα φρέσκου κάρδαμου
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόψτε στη μέση το αβοκάντο και βγάλτε τη σάρκα του σε ένα μπολ.
- Πολτοποιήστε με ένα πιρούνι και ανακατέψτε με το τυρί κρέμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε λίγο λεμόνι, αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
- Απλώστε το αβοκάντο πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και καλύψτε με το σολομό.
- Κόψτε το ραπάνακι σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε πάνω από το σολομό.
- Γαρνίρετε με άνηθο και φύλλα κάρδαμου.
- Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.