Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 120ml βότκα
- 3 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 450 γρ. πένες
- Αλάτι
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι.
- Σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και προσθέστε το σκόρδο, αλάτι και τη βότκα και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρουν μια βράση.
- Ρίξτε τις μαγειρεμένες πένες στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.