Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 120ml βότκα
  • 3 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. πένες
  • Αλάτι
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι.
  3. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και προσθέστε το σκόρδο, αλάτι και τη βότκα και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
  4. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρουν μια βράση.
  5. Ρίξτε τις μαγειρεμένες πένες στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
  6. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.