Υλικά
- 7 αβγά
- 2 κ.τ.σ. κονιάκ
- 200 γραμ. βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
- 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αρχικά, βάζετε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο. Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα.
- Μόλις λιώσει, προσθέτετε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο και ανακατεύετε καλά
- Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και συμπληρώνετε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει
- Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα
- Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα, βάζετε το ξύσμα του πορτοκαλιού
- Επίσης ρίχνετε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη
- Ρίχνετε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνετε απαλά με σπάτουλα
- Αλείφετε με λάδι μια φόρμα και στρώνετε στη βάση της μια λαδόκολλα
- Κρατάτε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζετε στη φόρμα
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά
- Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, την αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας
- Τη βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη