Υλικά

  • 7 αβγά
  • 2 κ.τ.σ. κονιάκ
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
  • 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, βάζετε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο. Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα.
  2. Μόλις λιώσει, προσθέτετε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο και ανακατεύετε καλά
  3. Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και συμπληρώνετε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  4. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει
  5. Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα
  6. Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα, βάζετε το ξύσμα του πορτοκαλιού
  7. Επίσης ρίχνετε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα
  8. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη
  9. Ρίχνετε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνετε απαλά με σπάτουλα
  10. Αλείφετε με λάδι μια φόρμα και στρώνετε στη βάση της μια λαδόκολλα
  11. Κρατάτε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζετε στη φόρμα
  12. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά
  13. Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, την αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας
  14. Τη βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη