Υλικά
- 700 γρ. κιμά (ανάμεικτος)
- 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βουτηγμένες σε λίγο κρασί κατά προτίμηση κόκκινο
- 2 αβγά
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.τ.σ. ξύδι
- 1 κ.τ.γ. κύμινο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
- λίγη κανέλα για το πλάσιμο και για τη σάλτσα
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- λάδι
- αλάτι
- λίγο κύμινο
- λίγο κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
- Αρχικά, ζυμώνετε τον κιμά και μετά αφήνετε το μείγμα να σταθεί, τουλάχιστον για 1 ώρα για να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις
- Κατόπιν, πλάθετε τα σουτζουκάκια βουτώντας τα χέρια σε κρασί ή ξύδι και τα τηγανίζετε
- Στο μεταξύ έχετε βάλει στο φούρνο σε ένα ταψί τη ντομάτα, το κρεμμύδι, λίγο από το λάδι που τα τηγανίσατε, λίγο κόκκινο κρασάκι, λίγο κύμινο, το σκόρδο, την κανέλα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το μπαχάρι να βράσει
- Βάζετε τα σουτζουκάκια στο ταψί της σάλτσας που ήδη είναι καυτή και έτσι δεν σκάνε. Συνεχίζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα