Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 85 γρ. ψιλοκομμένη πανσέτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 800 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
- 1 φλ. τσαγιού φασόλια
- 2 φλ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 κ. γλ. ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
- 2 κ. γλ. αλάτι
- 2/3 φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Προσθέστε την πανσέτα και σοτάρετε για 2- 3 λεπτά.
- Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σέλινο και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά ακόμη.
- Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε για λίγο ακόμη στη φωτιά.
- Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τις ντομάτες και αφήστε να σιγοβράσουν.
- Προσθέστε τα φασόλια, το λάχανο, το κόκκινο πιπέρι, το ιταλικό καρύκευμα και αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε να βράσουν για 45 λεπτά.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά, αυξήστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για επιπλέον 15 λεπτά.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο, τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.