Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 85 γρ. ψιλοκομμένη πανσέτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 800 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 φλ. τσαγιού φασόλια
  • 2 φλ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ. γλ. ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 2/3 φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε την πανσέτα και σοτάρετε για 2- 3 λεπτά.
  3. Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σέλινο και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά ακόμη.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε για λίγο ακόμη στη φωτιά.
  5. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τις ντομάτες και αφήστε να σιγοβράσουν.
  6. Προσθέστε τα φασόλια, το λάχανο, το κόκκινο πιπέρι, το ιταλικό καρύκευμα και αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε να βράσουν για 45 λεπτά.
  7. Προσθέστε τα ζυμαρικά, αυξήστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για επιπλέον 15 λεπτά.
  8. Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο, τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.