Υλικά
- 85 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 55 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 35 γρ. αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλ. ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
- 1 αβγό χτυπημένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα.
- Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη σκόρδου, το μείγμα καρυκευμάτων και το αβγό.
- Προσθέστε το μείγμα σε εκείνο των τυριών και ανακατέψτε καλά.
- Στο τέλος προσθέστε και το τσένταρ και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σε μια καθαρή επιφάνεια ρίξτε λίγο από το αλεύρι που περίσσεψε και κόψτε τη ζύμη στα τέσσερα.
- Ζυμώστε το κάθε κομμάτι σε μπάλα και κόψτε κάθε μπάλα στη μέση.
- Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι από την κομμένη πλευρά σε ένα ταψί που έχετε ελαφρώς λαδώσει.
- Ψήστε για 10- 12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.