Υλικά

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/2 κ. γλ. σπόρους τσίλι (προαιρετικά)
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 120 γρ. ελιές Καλαμών
  • 2 κ. γλ. κάπαρη
  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και σοτάρετε για 10 λεπτά.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό.
  5. Ρίξτε στο τηγάνι τη ντομάτα, την κάπαρη και τις ελιές και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  6. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα στο σκεύος με τη σάλτσα.
  7. Ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με το φρεσκοκομμένο μαϊντανό.