Υλικά
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/2 κ. γλ. σπόρους τσίλι (προαιρετικά)
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 120 γρ. ελιές Καλαμών
- 2 κ. γλ. κάπαρη
- 300 γρ. σπαγγέτι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
- Προσθέστε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και σοτάρετε για 10 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό.
- Ρίξτε στο τηγάνι τη ντομάτα, την κάπαρη και τις ελιές και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα στο σκεύος με τη σάλτσα.
- Ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με το φρεσκοκομμένο μαϊντανό.