Υλικά
- 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
- 3 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 60 ml (1/4 φλιτζάνι) φρέσκο χυμό λεμονιού από 2, 5 μικρά λεμόνια
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετείτε ένα φύλλο λαδόκολλας.
- Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από την εστία όταν λιώσει. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη.
- Προσθέστε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας και αναδεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ανακατέψτε την καρύδα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στο μείγμα μπράουνις ανακατεύοντας. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήστε για 30 λεπτά με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
- Αφήστε το στο ταψί να κρυώσει εντελώς. Κόψτε σε κομμάτια και πασπαλίστε άχνη ζάχαρη.