Υλικά
- 1/2 κόκκινο λάχανο τριμμένο
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά μήλα
- 1 ρόδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Αρχικά, ψιλοκόβετε το λάχανο και το αλατίζετε. Αφήνετε να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά.
- Καθαρίζετε το μήλο και το τρίβετε στον τρίφτη. Ανακατεύετε καλά με το λάχανο.
- Κόβετε το ρόδι στη μέση, πιέζετε το μισό στον στίφτη για να βγάλει το χυμό και το ρίχνετε στο λάχανο.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε τους σπόρους από το υπόλοιπο ρόδι και τους ρίχνετε στο λάχανο.
- Πασπαλίζετε με πιπέρι, το λάδι και χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.