Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 5 αβγά
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τη ζύμη θα πρέπει να τη φτιάξετε 1 με 2 ημέρες πριν κάνετε τις δίπλες. Και πάμε να δούμε την εκτέλεση της συνταγής που είναι ιδιαίτερα εύκολη.
- Αρχικά, σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και κάνετε στη μέση μια τρύπα. Εκεί θα ρίξετε τα αβγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
- Στη συνέχεια, πάρτε ένα πιρουνάκι και αρχίστε να ανακατεύετε με φορά από μέσα προς τα έξω. Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το πιρούνι, ξεκινάτε το ζύμωμα.
- Όσο ζυμώνετε, η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, κάντε το ζυμάρι ένα κύλινδρο.
- Πάρτε ένα μαχαιράκι και κόψτε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
- Όταν περάσουν οι 2 μέρες, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ.
- Αν έχετε το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για μακαρόνια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
- Κόψτε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετες λωρίδες και στη συνέχεια χαράξτε διαγώνιες γραμμές, ώστε να έχετε μικρά τραπέζια.
- Ζεστάνετε το λάδι, αλλά όχι να κάψει. Ρίξτε μέσα λίγες δίπλες για να μην κολλήσουν και τηγάνιστέ τες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Μάζεψτέ τις με μια τρυπητή κουτάλια και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις σερβίρετε σε πιατέλα και ρίχνετε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα.