Υλικά
- 6 αβγά
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες σε σκόνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί.
- Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν μια λεία και βελούδινη υφή.
- Προσθέστε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι, επίσης σιγά σιγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 50 λεπτά. Αφήστε ακόμη 10 λεπτά στο σβηστό φούρνο.
- Τιπ: μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.