Υλικά
- 230 ml λάδι
- 100 γρ. γιαούρτι
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 265 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 335 γρ. ζάχαρη
- 2 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 1/4 φρέσκο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 265 γρ. καρότα τριμμένα
- 100 γρ. σταφίδες
- 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς δύο ταψιά των 20 εκ.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρώς το λάδι, το γιαούρτι, τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Προσθέστε το μείγμα των υγρών σε εκείνο με το αλεύρι και ρίξτε τα καρότα, τις σταφίδες και τους μισούς ξηρούς καρπούς.
- Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια χωρίστε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη στα ταψιά.
- Ψήστε για 25- 30 λεπτά.
- Για το γλάσο: Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μισό τυρί κρέμα και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το υπόλοιπο και ξαναχτυπήστε.
- Αφαιρέστε τα κέικ από τα ταψιά, απλώστε το μισό γλάσο σε ένα από τα δύο και κλείστε σε σάντουιτς με το δεύτερο κέικ.
- Γαρνίρετε με το υπόλοιπο γλάσο και ξηρούς καρπούς.