Υλικά
- 1 φιάλη 750ml κόκκινο κρασί
- 1 μεγάλο στικ κανέλας ή 2 μικρά
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 4 γαρίφαλα
- 1 μανταρίνι
- 1 λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 μοσχοκάρυδο (για τρίψιμο)
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίστε μεγάλα τμήματα φλούδας από το μανταρίνι και το λεμόνι, χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή φρούτων.
- Βάλτε τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις φλούδες και το χυμό από το μανταρίνι.
- Στη συνέχεια ρίξτε στην κατσαρόλα τα γαρίφαλα, την κανέλα, τη δάφνη και τρίψτε περίπου 10 με 12 φορές το μοσχοκάρυδο.
- Προσθέστε το κόκκινο κρασί μέχρι να καλυφθεί όλη η ζάχαρη.
- Αφήστε να σιγοβράσει έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς και ανεβάστε θερμοκρασία.
- Βράστε για 4- 5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα παχύ σιρόπι.
- Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο κρασί και το γλυκάνισο και αφήστε για 5 λεπτά.