Υλικά

  • 1 φιάλη 750ml κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο στικ κανέλας ή 2 μικρά
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 μανταρίνι
  • 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μοσχοκάρυδο (για τρίψιμο)

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίστε μεγάλα τμήματα φλούδας από το μανταρίνι και το λεμόνι, χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή φρούτων.
  2. Βάλτε τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις φλούδες και το χυμό από το μανταρίνι.
  3. Στη συνέχεια ρίξτε στην κατσαρόλα τα γαρίφαλα, την κανέλα, τη δάφνη και τρίψτε περίπου 10 με 12 φορές το μοσχοκάρυδο.
  4. Προσθέστε το κόκκινο κρασί μέχρι να καλυφθεί όλη η ζάχαρη.
  5. Αφήστε να σιγοβράσει έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς και ανεβάστε θερμοκρασία.
  6. Βράστε για 4- 5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα παχύ σιρόπι.
  7. Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο κρασί και το γλυκάνισο και αφήστε για 5 λεπτά.