Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο αλατισμένο κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. σκόνη κακάο
  • 1/2 κ. γλ. μιξ μπαχαρικών (κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, τριμμένο γαρίφαλο)

Εκτέλεση

  1. Λιπάνετε ελαφρώς ένα ταψί 20 εκ. και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βάλτε τις σοκολάτες και το βούτυρο σε ένα μπολ και τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη με ένα μίξερ χειρός.
  4. Μόλις το μείγμα γίνει αφράτο και διπλασιαστεί περίπου σε όγκο προσθέστε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα.
  5. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το μείγμα μπαχαρικών και χτυπήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 20- 25 λεπτά.
  7. Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε στο ψυγείο.
  8. Αφού κρυώσει καλά κόψτε σε τρίγωνα κομμάτια, στο σχήμα, δηλαδή, χριστουγεννιάτικου δέντρου.
  9. Τοποθετήστε το γλάσο σε κορνέ και στολίστε με ζικ ζακ τα δεντράκια σας για να φαίνονται σαν χιονισμένα και πασπαλίστε με την πολύχρωμη τρούφα. Μπορείτε να τρίψετε τα χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια ή να τοποθετήστε πάνω τους τα ζαχαρωτά.