Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο αλατισμένο κομμένο σε κύβους
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 3 μεγάλα αβγά
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. σκόνη κακάο
- 1/2 κ. γλ. μιξ μπαχαρικών (κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, τριμμένο γαρίφαλο)
Εκτέλεση
- Λιπάνετε ελαφρώς ένα ταψί 20 εκ. και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλτε τις σοκολάτες και το βούτυρο σε ένα μπολ και τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη με ένα μίξερ χειρός.
- Μόλις το μείγμα γίνει αφράτο και διπλασιαστεί περίπου σε όγκο προσθέστε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το μείγμα μπαχαρικών και χτυπήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 20- 25 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε στο ψυγείο.
- Αφού κρυώσει καλά κόψτε σε τρίγωνα κομμάτια, στο σχήμα, δηλαδή, χριστουγεννιάτικου δέντρου.
- Τοποθετήστε το γλάσο σε κορνέ και στολίστε με ζικ ζακ τα δεντράκια σας για να φαίνονται σαν χιονισμένα και πασπαλίστε με την πολύχρωμη τρούφα. Μπορείτε να τρίψετε τα χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια ή να τοποθετήστε πάνω τους τα ζαχαρωτά.