Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού τρίμμα ψωμιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 170 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ
  • 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 4 αβγά
  • 3 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το τρίμμα ψωμιού και προσθέστε την παρμεζάνα, το θυμάρι και το βούτυρο.
  3. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και απλώστε το στη βάση ενός τσέρκι 23 εκατοστών.
  4. Πιέστε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη βάση και ψήστε για 12- 15 λεπτά.
  5. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το κατσικίσιο τυρί, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  6. Προσθέστε τα αβγά, ένα ένα, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
  7. Τέλος, προσθέστε το τσένταρ και το σχοινόπρασο, ανακατέψτε και απλώστε πάνω από τη βάση ψωμιού.
  8. Ψήστε στους 140 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο.
  9. Αφήστε να κρυώσει πριν βγάλετε από το τσέρκι.
  10. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 4 ώρες.