Υλικά
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- Τα εντόσθια της γαλοπούλας
- 4 μπαλίτσες μαύρο πιπέρι
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 25 γρ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα εντόσθια σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με δύο ποτήρια νερού.
- Προσθέστε τη δάφνη, το θυμάρι, το πιπέρι και το κρεμμύδι και αφήστε να πάρουν μια βράση.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για επιπλέον 45 λεπτά.
- Στραγγίστε το απόθεμα και αφήστε στην άκρη 750 ml από το ζωμό.
- Αφού έχετε μαγειρέψει τη γαλοπούλα μεταγγίστε τα υγρά της σε ένα τηγάνι και προσθέστε το αλεύρι.
- Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα χρυφοκαφέ χρώμα και απαλή υφή.
- Αφαιρέστε από το τηγάνι και προσθέστε το μείγμα στο ζεστό ζωμό. Ξύστε τη βάση του τηγανιού με μια σπάτουλα για να πάρετε όλο το κρεμώδες μείγμα.
- Επιστρέψετε στη φωτιά και βράστε για 3- 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η σάλτσα να πήξει.