Υλικά
- 3 μεγάλα αρωματικά και ζουμερά μανταρίνια
- 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ¾ φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 2 κ.γλ. baking powder
- 3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 1/3 φλ. φρέσκο γάλα ή χυμό μανταρινιού (αν χρειασθεί)
Εκτέλεση
- Αρχικά, πλένετε καλά τα μανταρίνια και τα σκουπίζετε. Μετά, αφαιρείτε τα κουκούτσια και το κεντρικό άσπρο μέρος και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη φλούδα.
- Τα αλέθετε αφήνοντας κάποια ορατά κομμάτια για να τα βρίσκετε στις μπουκιές.
- Αφήνετε τα αλεσμένα μανταρίνια στην άκρη.
- Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5’ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Προσθέτετε ένα –ένα τα αυγά και χτυπάτε για 5’ ακόμα να πάρει όγκο το μείγμα.
- Ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder στη ζύμη κι ανακατεύετε καλά.
- Κατόπιν, ρίχνετε στο μίξερ τα αλεσμένα μανταρίνια και τον παπαρουνόσπορο.
- Αν δείτε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1/3 φλ. γάλα ή χυμό μανταρινιού. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερά είναι τα μανταρίνια.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50’ (πάνω κάτω αντίσταση).