Υλικά

  • 800 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 160 γρ. ζαμπόν καπνιστό
  • 160 γρ. τυρί τσένταρ ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 60 γρ. φέτα
  • 1 αβγό
  • 3 κ. σ. μαγιονέζα
  • Σουσάμι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα τυριά και το ζαμπόν, τη μαγιονέζα και λίγο πιπέρι.
  2. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αλευρώστε έναν πάγκο εργασίας και απλώστε το φύλλο σφολιάτας.
  4. Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και ανοίξτε το φύλλο με έναν πλάστη.
  5. Χωρίστε σε 10 ισομεγέθη, τετράγωνα κομμάτια και με ένα κουτάλι τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση.
  6. Κλείστε το φύλλο πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τις ατομικές ζαμπονοτυρόπιτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  7. Ανακατέψτε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και περάστε από πάνω τις πίτες.
  8. Προσθέστε το σουσάμι (προαιρετικά) και ψήστε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.