Υλικά
- 800 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 160 γρ. ζαμπόν καπνιστό
- 160 γρ. τυρί τσένταρ ή ρεγκάτο τριμμένο
- 60 γρ. φέτα
- 1 αβγό
- 3 κ. σ. μαγιονέζα
- Σουσάμι (προαιρετικά)
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα τυριά και το ζαμπόν, τη μαγιονέζα και λίγο πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αλευρώστε έναν πάγκο εργασίας και απλώστε το φύλλο σφολιάτας.
- Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και ανοίξτε το φύλλο με έναν πλάστη.
- Χωρίστε σε 10 ισομεγέθη, τετράγωνα κομμάτια και με ένα κουτάλι τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση.
- Κλείστε το φύλλο πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τις ατομικές ζαμπονοτυρόπιτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ανακατέψτε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και περάστε από πάνω τις πίτες.
- Προσθέστε το σουσάμι (προαιρετικά) και ψήστε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.